Skip to content

William Wegman – en introduksjon

Tom Løberg vil torsdag 5. mars kl. 19:00 holde et foredrag om den legendariske kunstneren William Wegman.

wegman2

I en periode da videokunsten for alvor markerte seg i galleriverdenen men fremdeles befant seg i en barnlig og eksperimenterende fase, filmet William Wegman flere tusen snutter med seg selv og hunden Man Ray – Weimaraneren med Buster Keatons mimikk.

Egentlig var han utdannet maler, men begynte på begynnelsen av 70-tallet å fotografere og filme. Wegmans kjærlighet til hunder – og særlig til Man Ray og dens etterkommere – har gjort ham til en ekspert på hundens adferd og dressur, men også resultert i en lang rekke bøker med hundefotografier.

wegman3_small

Som videokunstner er han kjent for sine nå klassiske korte og poengterte performance-arbeider. Uten effekter, og preget av Wegmans forkjærlighet for videomediets low-tech natur, minimalistisk fortellinger, underfundig humor og dead pan komikk – ofte sentrert rundt Man Ray.

Om filmene sier Wegman selv, “Jeg presenterer en situasjon og utvikler en eller annen slags forklaring rundt den. Når fortellingen er over vet du hvorfor akkurat den spesielle tingen eller manierismen ble fremvist.”

wegman1

Foredraget om Wegman, om hans hunder og videoarbeid, er den første i en serie Tom Løberg vil holde over sentrale utøvere og momenter i videokunstens historie. Løberg arbeider selv med film og video, foruten å være forfatter.

Foredragene vil finne sted i lokalene til Porsgrunn kunstforening, Brungården på Osebro. Torsdag 5. mars kl 19:00. Enkel bevertning.

Les PDs oppslag om videovisningen her

Advertisements
%d bloggers like this: