Skip to content

Vito Acconci

Tom Løberg Hovinbøle vil 1. oktober kl. 19:00 introdusere to verk av den amerikanske kunstneren VITO ACCONCI i Porsgrunn kunstforenings månedlige videoserie.


acconcipic acconci2

Om man snakker om en 1. generasjons videokunstnere, som har definerte videoens status som kunstnerisk medium, tilhører Vito Acconci definitivt denne gruppen.

Acconci ble født i New York i 1940, og markerte seg først som poet og performancekunstner. Video ga ham muligheten til å utvikle og formidle sine performances til et større publikum. Hans arbeider fra tidlig 1970-tall utnytter til fulle det umiddelbare ved video-formatet.

xxxx

Acconci

cccc

Kveldens to verk – PRYINGS (1971) og THEME SONG (1973) – er begge helt sentrale; på ulike måter retter de oppmerksomheten på hvor grensen for deltagelse og nærhet mellom kunstner og tilskuer egentlig går. Det handler om påtvunget deltagelse, om overskridelse – og som tilskuere slipper vi ikke unna. Ikke en behagelig opplevelse, men Acconci er en de største og første som utnyttet videoformatets selvrefleksive potensiale – på en fremdeles provoserende og kontroversiell måte.

cccc

«Vito Acconci er for video det Duchamp er for skulpturen.» – Carole Garmon

Visningen finner sted i Porsgrunn kunstforenings lokaler i Bruungården på Osebro. Den er gratis og åpen for alle.

Les mer her

Advertisements
%d bloggers like this: