Skip to content

Nam June Paik

Ikke mange kunstnere kan skryte av å skape en hel genre, men Nam June Paik kunne med rette titulere seg som “videokunstnes far”.

Nam June Paik “fant opp” videokunsten en høstdag i 1965, da han gjorde et opptak av den daværende paves besøk i New York, et opptak som senere samme kveld ble vist i et galleri. Da hadde Paik allerede jobbet med tv-bilder og video i en rekke utstillinger i en årrekke. Han var sjeldent utforskende av natur og brøt alle kunstnes regler, ved å arbeide med tv, grafiske teknikker, design, og informasjonsbearbeidning.

“Suite 212″ fra 1975 er Paiks personlige “New York sketchbook,” en elektronisk collage som presenterer et utall perspektiver på det fragmenterte og multimediale landskapet som utgjør byen New York. Her blandes dokumetarisk materiale med reklame og informasjonsfilm, i et uttrykk som mest av alt minner om det å switche mellom en strøm av tv-kanaler.

Den Koreansk-fødte amerikanske kunstneren Nam June Paik (1932-2006) er en av de viktigste og mest toneangivende elektroniske kunstnerne i det 20. århundre. Han markerete seg også innenfor en rekke områder, som bla. Fluksus-bevegelsen. Han arbeidet med en rekke medier, der han stadig brøt gamle regler og ny grunn.


“Suite 212″ varer i ca. 30 minutter og introduseres av Tom Løberg.

Visningen skjer i PKFs lokaler i Bruungården (Osebro)
Tirsdag 20. april kl. 19:00
Visningen er gratis og åpen for alle.

Advertisements
%d bloggers like this: