Skip to content

Zidane – A 21th Century Portrait

Den allerede legendariske filmen om Zinedine Zidane åpner vårens videoserie på PKF. Filmen vises på fotballpuben Daimlers lørdag 30. januar kl. 14:00.

PKF begynner vårens videoprogram med den etterhvert legendariske filmen «Zidane: A 21st Century Portrait» på et sted de færreste forbinder med kunst – utenfor fotballbanen – nemlig Daimlers pub i Porsgrunn.

“Zidane: A 21st Century Portrait” av filmskaperne Dougles Gordon og Philippe Parreno er hyllet som den beste filmen om fotball som er laget. Det er en unik studie i reel tid av en av vår tids store ikoner – og kunstnere – på fotballbanen, franskmannen Zinedine Zidane.

Under en kamp mellom Real Madrid og Villareal i 2005 fulgte 17 kameraer Zidane under ledelse av Darius Khondji (kjent som fotograf på Se7en), mens det skotske kultbandet Mogwai står for filmens mektige musikk. Zidane kommenterer selv kampen og sine følelser for fotball underveis.

Douglas Gordon, en av samtidens mest kjente videokunstnere, samarbeider her med den franske kunstneren Philippe Parreno om en film som briljerer i all sin enkelhet. I løpet av dens 90 minutter fanges hvert spark Zidane har på ballen, hvert løp, hver bevegelse, hvert øyeblikk av en fotballspiller mange hevder var et geni på banen. Dette er et nærbilde det ikke fins maken til.

Det er sagt om filmen at den ikke bare er den beste filmen om fotball som er gjort, men også «den fineste studien av mennesket på sin arbeidsplass; en ode til idrettsutøverens ensomhet og den menneskelige kropps verdighet og utholdenhet.»

Det er veldig gledelig for PKF å kunne samarbeide med fotballpuben Daimlers om denne visningen, slik at filmen kan vises i rette omgivelser. Filmen vises før lørdagens tippekamp, mellom Liverpool og Bolton.

Visningen av «Zidane: A 21st Century Portrait» er lørdag 30. januar kl. 14:00 på Damilers pub (Park-bygningen, vis a vis Domus i Porsgrunn).

Advertisements
%d bloggers like this: