Skip to content

Bill Viola: “The Passing”

Tom Løberg gir en kort introduksjon til Bill Viola og hans kunstnerskap i forbindelse med visningen av “The Passing” på PKF, tirsdag 5. mai kl. 19:00.

Med fantastiske bilder og et uttrykk hentet fra et sted mellom drøm og virkelighet, mediterer videokunstneren Bill Viola i ”The Passing” over overgangene mellom generasjoner, over syklusen fra fødsel til død og gjenfødelse, og over forholdet til sin egen utvikling som menneske.

bill_viola1-8f77a

Bill Viola (1951, USA) er en av vår tids viktigste kunstnere innenfor audio-visuelle medier. Siden begynnelsen på 1970-tallet har arbeidene hans vært med på å definere føringene for bruk av film og video innen installasjonskunsten. ”The Passing” er et hovedverk i det 20. århundrets videokunst, og et av Violas beste og mest tilgjengelige arbeider. Et uttrykk for en personlig holdning som både er dypt personlig og universelt gyldig.

thepassing

”Sjelden, om noen gang, har videoformatet vært så visjonært i sitt uttrykk, så poetisk i sitt språk, og så mektig i sin følelsesmessige effekt.” – kunstkritikeren Steven Bode om ”The Passing”

”The Passing” vises i Porsgrunn kunstforenings lokaler i Bruungården (Osebro), tirsdag 5. mai kl. 19:00. Fri entré.

Advertisements
%d bloggers like this: