Skip to content

FISCHLI/WEISS

Tom Hovinbøle vil torsdag 3. september introdusere filmen THE POINT OF LEAST RESISTANCE av det sveitsiske kunstnerparet Peter Fischli og David Weiss på Porsgrunn kunstforening. Visningen begynner kl. 19.00 og er åpen for alle.

geringstewiderstand02

David Fischli og Peter Weiss utgjør et av de mest markante kuntnerpar på den europiske samtidsarenaen. Det Zürich-baserte duoen har jobbet sammen siden 1979 og er kjent som kunstverdenes skøyere, kjent for sine bilder av oppstablede kjøkkenmøbler, blomster, og pølser oppdresset som personer i diverse situasjoner, installasjoner som forbløffer med sin mangel på dybde, og domino-katastrofe-teori testet ut i praksis i atelieet.

geringstewiderstand03

THE POINT OF LEAST RESISTANCE (1981) er deres første film; en absurdistisk blanding av detektivhistorie, kunstkritikk og barne-tv. Om Rotta og Bjørnen (spilt av F/W) som forsøker å skape seg en formue i kunstverdenen, for det er nemlig der det skjer – action, kultur, penger! – men istedenfor snubler over et lik i et galleri. Som en kritiker har skrevet, «Udiskutablet det beste innen sveitsisk kunst siden Giacometti.»

Porsgrunn kunstforening (Bruungården, Osebro), 3. september kl. 19:00. Gratis adgang.

Les mer her

Advertisements
%d bloggers like this: